Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران در موضوع «هم‌اندیشی والدین و معلمان برای شکوفایی دانش‌آموزان» سخنرانی می‎کرد، ضمن عرض تبریک به همه معلمان کشور و فرهنگیان و معلمان خوب نظام تعلیم و تربیت کشور گفت: در سال تحصیلی جدید ما شاهد حضور حدود 13 میلیون دانش‌آموز در مدارس کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بالغ بر یکصد هزار مدرسه در کشور فعالیت خاصی خواهند داشت، ادامه داد: با شروع مهر حدود یک میلیون کلاس درس، آغاز خواهد شد که ظرفیت بسیار مهم فرهنگی در کشور است که باید بیشترین استفاده را از این ظرفیت مطلوب داشته باشیم.
استاد ممتاز دانشگاه تهران با بیان اینکه کودکان ایرانی از هوشمندترین کودکان جهان هستند افزود: باید از هوشمندی و هوش کودکان ایرانی بیشترین استفاده را کنیم و بستری را برای پویایی و نشاط آنها فراهم سازیم. ایجاد چنین بستری برای شکوفایی بچه‌ها بدون همدلی، هم‌اندیشی و همگامی معلمان و والدین مقدور نخواهد بود.
افروز تصریح کرد: هم‌اندیشی اولیا و مربیان ظرفیت فوق‎العاده مهم و رسالت خطیری است که باید به درستی انجام شود. خانواده مرکز هستی و تنها نهاد فکری، طبیعی، بی‎بدیل و جاودانه هستی است و همه چیز را باید در خانواده ببینیم. همه مساجد، مدارس، سازمان‌ها، کارگزاران، مدیران و دولت را برای خانواده و تحکیم نظام ارزشی باید فرا بخوانیم.
وی انجمن اولیا و مربیان را به مثابه هیئت امنای مدارس خواند و افزود: باید این انجمن در این زمینه تلاش کنند. تلاش آنها به مثابه هیئت امنا مورد وثوق هر مدرسه مهم است و باید همه امکانات خانواده‎ها را برای رسالت خطیر آموزشی به کار گیریم. همه مدارس ما باید خانواده‎محور باشند و عموما هستند؛ در کنار این مورد مسجد، مدرسه و بهداشت ما نیز باید خانواده‎محور باشد.
معلمان با پدر و مادران و اعضای خانواده هم‌‏اندیش، هم‏دل و همگام باشندرئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ادامه گفت: همه سازمان‌ها باید خانواده محور باشند تا اصل مترقی و متعالی قانون دهم اساسی کشور به نیکی و درستی محقق گردد. بنابراین ما مدرسه خانواده محور می‎خواهیم. یعنی معلمان با پدر و مادران و اعضای خانواده هم‌‏اندیش، هم‏دل و همگام باشند.
وی بیان کرد: مساجد، خانواده‎محور است و باید باشد؛ همه نهادها باید خانواده‏ محور باشند و زمانی که چنین اندیشه‎ای شکل گیرید که خانواده همدل و همگام با معلمان عزیز کشورمان شود و بستری ایجاد کند برای بچه‏‌ها که وجودشان شکوفا شود، ما شاهد آسیب‌پذیری کمتری خواهیم بود؛ این برای کشور ما مطلوب نیست که درصدی ولو اندک از کودکان در سنین مدرسه دچار آسیب‎های فردی و اجتماعی می‎شوند و لذا ما باید زمینه رشد و شکوفایی بچه را فراهم کنیم و زمینه آسیب‎ها و لغزش‎های آنها از بین ببریم. البته این‎کار بسیار سختی است. همدلی و هم اندیشی والدین توانمند با والدین دلسوز و متعهد لازمه محقق شدن این امر خطیر در ایران و جهان است.
افروز در ادامه خطاب به مسئولان آموزشی، تربیتی و وزیر آموزش و پرورش گفت: بدانید موثرترین یادگیری‌ها یادگیری‌های غیرمستقیم و مشاهده‎ای است که بچه‎ها زودتر یاد می‎گیرند و دیرتر فراموش می‎کنند و یا به هیچ وجه در این روش فراموش نمی‎کنند، لذا باید بدانیم و باور داشته باشیم که مدارس و مساجد ما از مهمترین منابع فرهنگی و آموزش کشور هستند.
استاد ممتاز دانشگاه تهران ادامه داد: حدود 100 هزار مدرسه در کشور داریم که یک فضای آموزشی، فرهنگی، آموزش و ارزشی است و باید بهتر از این باشد. باعث تاسف است که این فضا‎ها و منابع پنج‎شنبه‎ها و جمعه‎ها کاملا تعطیل است. زمانی‎که بحث تعطیلی پنج شنبه‎های مدارس پیش‎آمد بنده به عنوان مشاور و متخصص در حوزه روانشناسی و تعلیم و تربیت عرض کردم اشکالی ندارد که معلمان و به‎خصوص معلمان ابتدایی پنج‎شنبه‎ها تعطیل باشند و بتوانند به کارهای خودشان برسند اما نه اینکه درب مدارس هم بسته باشد و این ظرفیت حیف و اسراف شود.
وی تصریح کرد: شایسته است انجمن‌های اولیا و مربیان در جایگاه هیئت امنای هر مدرسه، با حضور پدر و مادران بصیر و دلسوز و مجرب و معلمان فهیم، ارزشمند و هوشمند برای پنج شنبه‎ها و جمعه‎ها برنامه‎ریزی کنند و مدرسه را محله‌محور و خانواده‌محور کنند تا بچه‎ها بتوانند از این فضا در روزهای تعطیل به صورت آزادانه استفاده کنند. پدر و مادرها برنامه‎های فرهنگی، اجتماعی هنری، و حرفه‎ای را برای این فضا انجام دهند و هر هفته یکی از معلمان بصیر و ارزشمند مدیریت این روزهای آخر هفته را در اختیار داشته باشد.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ادامه داد: بخشی از آسیب‎های فرهنگی و اجتماعی بچه‎ها در روزهای تعطیل، پنج‎شنبه و جمعه‎ها و روزهای عید انجام می‎شود؛ تعطیلات بستری برای شکوفایی و خلاقیت هستند و اگر از آنها خوب بهره‎مند نشویم زمینه آسیب‎ها را فراهم می‎کنند.
وی افزود: هم‎اندیشی اولیا و مربیان از مهمترین مباحث است؛ این هم‎اندیشی باید به گونه‎ای باشد که بچه‎های ما مطلوب‎اندیش، مثبت‎اندیش، امید بخش و امیدآفرین بار بیایند و اندیشه تلاش‎آفرین داشته باشند و با مدرسه رفیق باشند. ما باید اندیشه رفاقت با همکلاسی‎ها و دوستان و رقابت با خویشتن خویش را تبلیغ کنیم.
افروز گفت: بچه‎های ما باید مثبت‎اندیش و بن‎بست شکن باشند و با ارزش‎های دینی و اخلاقی مانوس شوند و سرنخ علوم و فنون برتر دنیا را به دست گیرند. بچه‎های ما باید با احساس حمایت و خود ارزشمندی در برابر کج‎روی‎ها مصونیت پیدا کنند. همچنان که مولای متقیان می‎فرماید هرکس شخصیت خویش را شریک بدارد از گناهان و لغزش‎ها مصون می‎ماند ما نیز باید تکریم فرزندان و تقویت احساس خود‎ارزشمندی را در کودکان، نوجوانان و دانش‌آموزان چه در خانه و چه در مدرسه انجام دهیم. این موضوع لازمه مصونیت شخصیت از آسیب‎پذیری‎ها است.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه همه معلمان عزیز باید بچه‎ها را با آقا و خانم صدا و خوب صدا بزنند، اظهار کرد: حداقل تکریم بدون هزینه خاص آقا گفتن و خانم گفتن بچه‎ها است. معلمان ما هفته‎ای یک بار در بیرون از کلاس می‎مانند و از بچه‎ها استقبال می‎کنند و حداقل هفته‎ای یک‎بار آنهارا بدرقه می‎کنند. بچه‌ها سرمایه‎های اصلی ما هستند.
وی بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش مهمترین نهاد پیشگیری از آسیب‎ها و برترین نهاد شکوفایی خلاقیت‎ها است. همراهی و همگامی این وزارتخانه بسیار مهم است چراکه حدود 13 میلیون کوکان و نوجوانان ما میهمان این وزارتخانه هستند. همگامی و هم اندیشی این وزارتخانه و مدارس و معلمان با پدر و مادرها می‎تواند این بچه‎ها را در برابر همه هجمه‎های بیرونی بخصوص هجمه‎های الکترونیکی در فضاهای مجازی مصون بدارد.
افروز ادامه داد: بچه‎ها می‎دانند اگر اعتیاد الکترونیکی پیدا کردند مشکلاتشان مضاعف، حافظه آنها مختل و اندیشه آنها آنطور که باید بارور نمی‎شود. لذا اینها امکان نخواهد داشت مگر اینکه پدر و مادر در خانواده در خانه و معلمان در کلاس‎ها محبوب دل بچه‎ها شوند. برای اینکه محبوب بچه‌ها در مدرسه و خانواده بشویم باید به نیازهای عاطفی و روانی آنها بدون منت، تحقیر و توقع اهمیت دهیم و تلاش کنیم نیازهای عاطفی آن را تامین کنیم.
وی تاکید کرد: باید محبوب دل بچه ها بشویم. اگر محبوب شویم اثرگذاری تربیتی ما و اثربخشی ما بیشتر خواهد بود. انتظار می‎رود که معلمان ما با بهره‎مندی از بیشترین انگیزه، با تلاش تربیتی، فرهنگی و همدلی به عنوان برترین الگوی اسلامی تربیتی در کلاس‎ها حضور داشته باشند.

حقوق معلم ما باید بیش از میانگین حقوق کارکنان در گستره دولت باشد
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار کرد: بچه‏ ها با معلمان محبوب همدلی می ‏کنند و دوست دارند مثل آنها باشند. اگر چنین شد این بچه‌ها سالم و پویا می‎شوند؛ لذا باید انگیزه و رضایتمندی شغلی معلمان در مدارس بیشتر شود. بدیهی است در کشورهای رشد یافته همچون ایران که به رشدیافتگی قابل توجهی دست پیدا کرده‎اند، حقوق معلم ما باید بیش از میانگین حقوق کارکنان دولت در گستره دولت باشد.
وی مدرسه را بستر پرورش همه مربیان و معلمان و متخصصان دانست و بیان کرد: این مدرسه است که کانون مهم است و از سوی دیگر مدرسه است که خودش را خانواده محور می‎کند و تلاش می‎کند از امکانات خانواده‎ها استفاده و آشتی و پیوند مدارس با خانواده‎ها و والدین فهیم را ایجاد کند.

این مشاوره خانواده با بیان اینکه معلمان باید هفته‌ای یکبار والدین را بعنوان دستیار خود در سر کلاس دعوت کنند، افزود: پیوند مستمر خانواده، مدرسه و مسجد موجب ارتقاء سلامت روانی و نشاط معنوی دانش‎آموزان خواهد شد و این سه ضلع یک مثلث حمایتی برای بچه ها خواهد بود که در آن احساس مضاعف پیدا می کنند و شخصیتشان مصونیت پیدا می کند و اگر این پیوند زیبا را با مساجد محله ها انجام دهیم خانواده و محله و مسجد یک مثلث مقدس و والایی برای حمایت از شخصیت پر شکوفایی بچه‌ها خواهیم بود.

استاد ممتاز دانشگاه تهران تصریح کرد: هر مقدار بچه‌های ما از سلامتی روانی و نشاط معنوی بیشتر برخوردار باشند قدرت تصمیم‌گیری آنها بیشتر می‎شود. والدین ما بدانند که باید تلاش کنیم اندیشه تلاش‌مداری و توکل بچه‎های ما بیشتر باشد. دنبال نمره نباشیم و اندیشه نمره‎گرایی که اضطراب ایجاد می‎کند از خودمان دور کنیم. این کار خلاقیت بچه‎ها را قربانی می‎کند و لذا نباید بگذاریم خلاقیت بچه‌ها قربانی بشود، چراکه خلاقیت بزرگترین موهبت هستی و آمیزه‌ای از هوش و خصیصه‎های والای شخصیت است.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در پایان گفت: امیدوارم که در سال جدید شاهد شکوفایی نظام تعلیم و تربیت باشیم و نسلی که در مدارس ما حاضر هستند سالم‎ترین، پویاترین و موفق‌‏ترین نسل برای آینده ایران اسلامی شوند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین تاریخی در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد، اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آن‌ها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مایوس و ناامید کند.

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. این‌ها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشور‌ها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتما این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم، اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائما بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صد‌ها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند؛ و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد