Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@15:40:46 GMT

دلهره دانش آموزان خراسان شمالی از شپش سگی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۱۲۴۴

دلهره دانش آموزان خراسان شمالی از شپش سگی

بجنورد- ایرنا- شپش با نام علمی پدیکولوزیس هومانوس کاپیتیس مهمان ناخوانده ای که چند سالی است در فصل سرد دانش آموزان خراسان شمای و اولیای آنان را این روزها غافلگیر کرده است؛ شپشی که اولیای دانش آموزان آن را شپش سگی می نامند.

پچ پچ دانش آموزان از شیوع شپش در مدارس موجب ترس آنان شده است، برخی از دانش آموزان از نشستن در کنار همکلاسی خود به علت انتقال این حشره موذی می ترسند، برخی ها هم اکنون کاورهایی با خود به مدرسه می برند و لباس های گرم خود را در آن قرار می دهند تا از این راه از انتقال شپش جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمزمه هایی از مدارس و مهدهای کودک به گوش می رسد که مادران از ترس شیوع شپش مجبور شده اند گیسوان دختران خود را کوتاه کنند و این ترس حتی در بین پسران نیز وجود دارد و برخی از آنان نیز موهای خود را تراشیده اند تا از شر این حشره موذی در امان بمانند زیرا که این حشره خونخوار کوچک در کمین آنان هم نشسته است.
مادر یکی از دانش آموزان دختر که فرزندش دچار این مشکل شده است گفت: متاسفانه متوجه شدم که در موهای دخترم شپش وجود دارد، مجبور به کوتاه کردن موی آن شدم و همچنین شامپو هایی نیز برای ازبین بردن استفاده کرده ام اما هنوز هم این کار تکرار می شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه بیشتر دانش آموزان در مدارس درگیر با این موضوع شده اند افزود: حتی فرزند پسر من که موهای خود را کوتاه کرده است هم اکنون از شپش می ترسد.
به گزارش ایرنا ﺣﺸﺮه‌ای ﺧﻮﻧﺨﻮار که سال‌ها میهمان مناطق محروم بوده، واقعا میهمان دانش آموزان شده که بی پول و پول دار نیز نمی شناسد، حشره‌ای که در فاصله زمانی کمی، از منبع به میهمان جدید منتقل می‌شود.
اگر بگوییم شپش این انگل کوچک، آلودگی و حضورش این روزها در مدارس، حتی مدارس شهری خراسان شمالی بسیار شنیده می شود شاید باور نکنید! اصلا شاید شنیدن این که کودکی در این عصر که از نظر بهداشت فردی و عمومی ارتقا یافته ایم شپش داشته باشد خنده دار باشد! اما هنوز هم این حشره موذی برای زنده ماندن در تلاش است چرا که هم اکنون در سر برخی از کودکانمان جا خوش کرده است.
به گزارش ایرنا برخی از خانواده ها کودکان خود را از مهدهای کودک از ترس شپش بیرون آورده اند و به اجبار در خانه نگهداری می کنند.
در سال های گذشته خانواده ها باور نمی کردند که با بالارفتن سطح بهداشتی جامعه در بین مدارس و مهد های کودک شپش شیوع پیدا کند اما هم اکنون بیشتر خانواده ها با این موضوع درگیر شده اند و به این باور رسیده اند که گسترش شپش در مدارس تنها به بهداشت فردی ارتباطی ندارد چرا که این حشره موذی به راحتی از لباس های یک دانش آموز به لباس دانش آموز دیگری منتقل می شود و بیشتر این موضوع نیز در فصل سرد که دانش آموزان بیشتر به هم نزدیک هستند و لباس های گرم خود را در کنار هم قرار می دهند اتفاق می افتد.

* شپش در مدارس خراسان شمالی کنترل شده است

معاون تربیت بدنی و سلامت سازمان آموزش و پرورش خراسان شمالی ضمن تایید وجود شپش در سر برخی از دانش آموزان این استان گفت: شپش در مدارس این استان تحت کنترل است.
حسن لنگری در گفت و گو با ایرنا بر آموزش، پیشگیری و غربالگری تاکید کرد و افزود: مبارزه با پدیکولوزیس هومانویس کاپیتیس، شپش در مدارس این استان یکی از اولویت ها اقرار گرفته و این موضوع بسیار جدی گرفته شده است.
وی افزود: به تمامی مراقبان سلامت مدارس این استان کیفی که شامل وسایل مورد نیاز برای غربالگری است در اختیار گرفته اند و تمامی دانش آموزان شهری زیر پوشش طرح قرار می دهند.
وی اظهار کرد: 90 مراقب سلامت متخصص در مدارس این استان هستند که 20 نفر نیز که دارای رشته های مرتبط هستند به عنوان مراقبان سلامت افزوده شده اند.
وی بدون ذکر آمار تعداد دانش آموزانی که مبتلا به شپش سر شده اند گفت: تمامی دانش آموزان زیر پوشش طرح قرا گرفته اند و افرادی که شپش سر داشته اند توصیه های بهداشتی شده اند و همچنین به درمانگاه ها و مراکز بهداشتی معرفی شدند.
وی اظهار کرد: مراقبان سلامت در مدارس شهری دانش آموزان را معاینه می کنند دانش آموزان مدارس روستایی نیز زیر پوشش خانه های بهداشت قرار می گیرند.
لنگری با بیان اینکه شپش از اجتماع وارد مدارس می شود افزود: در آموزشگاه ها تراکم جمعیتی گروه همسالان زیاد است، دانش آموزان در سر کلاش نزدیک به هم هستند و لباس های خود را در کنار هم قرار می دهند که این امر باعث انتقال سریعتر این حشره خواهد شد.
این مسئول گفت: در شروع سال تحصیلی اقداماتی جدی برای کنترل و مبارزه با شپش در مدارس انجام شده است که همایش مراقبان، ارائه بخشنامه ها، شیوه نامه های به مدارس و توزیع بروشور های آموزشی از جمله این اقدامات است.
وی از توزیع پنج هزار شامپو و لوسیون در سطح مدارس این استان خبر داد و افزود: یک کمپینی برای مبارزه با شپش در سطح مدارس استان تشکیل شده است که تمامی مراقبان سلامت در آن با هم در ارتباط هستند و روزانه اطلاعات را به روز می کنند.
وی از توزیع دو هزار تراکت و پوستر نیز در این زمینه خبر داد و افزود: شپش‌هایی که بر روی بدن انسان زندگی می‌کنند به سه دسته اصلی سر، بدن، عانه تقسیم می شود.
وی در خصوص اینکه دانش آموزان این استان به این نوع شپش، شپش سگی عنوان می کنند افزود: شپش سگی وجود ندارد، شپش در بدن انسان است و از انسان به انسان انتقال می یابد.
وی اظهار کرد: نوعی مگس از سگ به انسان انتقال می یابد که این امر نیز در این استان تاکنون مشاهده نشده است.
لنگری افزود: باید در این خصوص مربیان را آموزش دهیم تا در فصل سرد دانش آموزانی را که با این انگل درگیر شده اند را شناسایی کنند و با مبارزه با آن مانع گسترش آن در سر کلاس و مدرسه شوند.
لنگری گفت: هر دستگاهی باید در این راستا به وظایف خود عمل کند تا با این انگل در مدرسه و جامعه مبارزه شود.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: پدیکولوزیس شایع ترین آلودگی در سراسر دنیا است که می تواند موجب تردد اجتماعی افراد و خانواده های مبتلا شود، همچنین می تواند باعث افت تحصیلی دانش آموزان به علت بی خوابی ناشی از خارش شبانه شود.
دکتر مریم پور آدینه افزود: شپش به جامعه یا طبقه اجتماع خاصی مربوط نیست به خصوص در اپیدمی ها می تواند اقشار مختلف جامعه را مبتلا سازد، شپش با گزش و خونخواری باعث سوزش و خارش شده به دنبال خاراندن پوست می تواند عوارض گوناگونی مانند زرد زخم ایجاد کند و یا ناقل بیماری هایی مانند تیفوس گردد.
وی افزود: شپش های انسانی حشراتی کوچک، بدون بال و خونخوار هستند، آن ها می توانند سر و بدن را در انسان آلوده کنند.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: انتقال شپش فقط از انسان به انسان ممکن است، موجود دیگری نمی تواند به عنوان مخزن عمل کند.
وی در خصوص روش های انتقال گفت: تماس مستقیم با فرد آلوده روش انتقال است به خصوص در مدارس ابتدایی ممکن است همه گیر شود، همچنین آلودگی نزد دختران بیش از پسران و در کودکان شایع تر از بالغین است.
پور آدینه گفت: انتقال غیر مستقیم عمدتا در اثر تماس با اشیاء آلوده نظیر حوله، شانه، برس سر، کلاه، روسری، مقنعه، متکا و لباس که به طور مشترک مورد استفاده قرار بگیرد و یا اینکه در یک حا بر روی هم قرار داده شوند صورت می گیرد، همچنین به وسیله صندلی های سالن اجتماعات، کلاس ها، وسایل نقلیه عمومی، کمد های لباس، رختکن استخر ها انتقال انجام می شود.
پور آدینه بر بالا بردن سطح آگاهی بهداشت خانواده ها در تشخیص به موقع و درمان سریع تاکید کرد و گفت: درمان فردی در آلودگی به شپش حتی اگر با بهترین روش ها انجام شود تاثیر گذار نیست در صورتی که فرد درمان شده در مجاورت تماس نزدیک با یک فرد آلوده به شپش قرار داشته باشد حداکثر تا دو هفته بعد ممکن است مجدد آلوده شود بهترین اصل در مبارزه با شپش بررسی و درمان اطرافیان افراد آلوده در صورت ابتلا به شپش و رفع آلودگی از تمامی از تمامی لوازم و وسایل مورد استفاده افراد به صورت همزمان است.
وی اظهار کرد: شستشوی مرتب سر با شامپو های معمولی و آب گرم تعداد شپش های بالغ را کاهش می دهد.
پور آدینه گفت: شامپوی پرمترین یک درصد و لوسیون دایمتیکون چهار درصد و شامپوی گاما بنزن ( لیدان) درمان موجود در حال حاضر است که لیندان به علت سمیت بالا و تشنج در افراد عادی به خصوص کودکان و زنان باردار توصیه نمی شود، مصرف لیندان در مکان های پر خطر مانند زندان ها ، کمپ ها و اردوگاه های معتادین با نظر پزشک بلا مانع است.
وی اظهار کرد: هیچ یک از ترکیبات بالا توان جداسازی رشک ها را از موها ندارند لذا در هر دو مورد پس از درمان لازم است با استفاده از روش های زیر نسبت به جدا کردن رشک ها از مو اقدام شود، مخلوط آب و سرکه به نسبت 50 درصد تهیه شود و بر روی تمامی موها مالیده و سپس به خوبی ماساژ داده شود و بعد از 30 دقیقه با آب فراوان و با شانه دندانه ریز شستشو شود پس از خشک شدن موها نسبت به جدا سازی تک تک رشک ها با انگشت اقدام شود.
بر اساس برخی از گزارش ها، سال گذشته نیزبیش از 15 هزار شامپو و لوسیون های برای مقابله با این حشره موذی توزیع شده بود.
خراسان شمالی 164 هزار دانش آموز دارد که در دو هزار آموزشگاه مشغول به تحصیل هستند.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی ???? @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۱۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد

نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان در عرصه تولیدات دستی و کشاورزی در سنندج برپا شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌اله موسوی پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران اظهار داشت: دو برنامه بزرگ در استان کردستان در حال برگزاری است که یکی از آن‌ها، برپایی نمایشگاه طرح خود اتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی استان کردستان است که عصر امروز در محل نمایشگاه‌های دائمی سنندج افتتاح و به مدت سه روز دایر می‌شود.

وی گفت: دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان در قالب یکصد غرفه، تولیدات کشاورزی و دستی خود مبنی بر محصولات بومی، را در معرض دید بازدیدکنندگان و علاقمندان قرار داده‌اند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان افزود: این نمایشگاه با هدف ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان، آشنایی دانش‌آموزان با مهارت‌های بومی محلی و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم برپا شده است.

وی با بیان اینکه در بحث گرایش به شاخه نظری در استان وضعیت مطلوبی نداریم تصریح کرد: در حاشیه این نمایشگاه دو میز به منظور هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت رشته‌های هنرستان‌ها برپا و به سوالات دانش‌آموزان و خانواده‌ها پاسخ داده خواهد شد.

موسوی همچنین به برپایی غرفه هوش مصنوعی و آموزش‌های دیجیتال اشاره و اظهار کرد: این غرفه نیز زمینه توانمندی دانش‌آموزان را در عرصه دیجیتالی به نمایش می‌گذارد و امیدواریم مورد بازدید خانواده‌ها قرار بگیرد.

معاون آموزش و پرورش کردستان از برگزاری همایش کشوری مدیران مدارس شبانه‌روزی دوره دوم متوسطه نظری در استان خبر داد و اظهار کرد: این همایش به مدت سه روز با حضور مدیرانی از وزارتخانه در سنندج برگزار می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی استان از امروز تا دهم اردیبهشت ماه جاری در محل نمایشگاه‌های دائمی سنندج از ساعت 3 ظهر تا 10 شب در معرض بازید مردم خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری